Im sorry, Its all that I can say..

2010-11-30 @ 09:32:21

Jag mår verkligen inte bra, min förkylning och yrsel vill inte släppa! Så jag prioriterar inte inlägg och sminkningar just nu! Jag hoppas att alla förstår, men skka försöka lägga upp ett inlägg idag med reportaget från Tidningen i Fredags. Har mått så dåligt att jag inte ens orkat göra det. NU ska jag sova igen, vaknade tidigt runt  och kunde inte somna om.

Så istället bjuder jag på lite bilder på en dam som håller mig sällskap i min sjuka ^^, Från förra sommaren år 2009 till sommaren som varit 2010






Johanna- omröstning 3

2010-11-24 @ 19:45:28
 Nr 1
Nr 2
Nr 3
Nr 4

Sådär, nu har jag äntligen tagit mig i kragen och lagt ut en tredje omröstning!
Har inte mått så himla bra, har som sagt en cysta i hjärnan som påverkar mig då jag blir förkyld,med yrsel och kroppen domnar bort. Usch!
Men men, jag överlever! Men orken är lite borta!

Men iaf otograferingen ovanför var ett samarbete mellan mig och Olivia Markström och modellen är Johanna Lindäck, på en av bilder Syns även Kiefer som så snällt modellade han också. Men jag har inte frågat om hans tillåtelse att lägga upp bilder på honom än! Så, dom kanske kmr sen! Dom är gorgeous!

Hoppas ni alla överlever dagen i kylan!

Svar på läsarfråga!

2010-11-24 @ 01:38:32
Postat av: Lisa
jag vill veta hur du får din hy så fin!!! har du alltid bra hy? vilka produkter använder du?

Svar: För det första tack! =) För det andra så har jag inte alltid haft så bra hy, och tycker personlig inte att den är så bra fortfarande! Men jag är ganska bra på att dölja det!

Mitt första tips är att lära känna din hy! Är du torr? fet? Kombinerad? Känslig?
Om du har problem med att räkna ut vilken hudtyp du har så rekommendrear jag att gå till en diplomerad hudterapeut!

Så hur får nu jag fin hy?
Jag skulle kunna dra klyschor om att dricka minst 4 liter vatten per dag och äta nyttigt, bla bla bla!
Vilket man borde!! Är verkligen jätteviktigt, men eftersom inte jag själv är så bra på att dricka vatten & sådär så känns det lite falskt att säga det! haha!

Så vad jag gör är att ha superbra ansiktsvård! Jag använder produkter från BIOTHERM just nu för i London så var min counter-granne Biotherm och managern där gav mig en ansikts analys! Vilket är ett hett tips till alla! Hitta en Biotherm Counter(stockhom?) och be dom hjälpa! Deras produkter gör undervek!

 


Min favorit Moisturizer och rengöring!



Sen så använder jag bra basprodukter i min Makeup! Alla från Smashbox, för jag tycker personligen inte att någonting annat jag provat har gett mej en lika fin hy!

Produkter jag använder!
 



Smashbox: Photofinish Primer, Photo Op,Healthy FX Foundation och HALO powder!

Varför fungerar dessa så bra? Inga oljor eller dåliga kemikalier! Och alla produkter har blivit Bäst i test många år i rad! Priset i Sverige är rätt saftigt, men åker du utomlands så passa på då det nästan är halva priset! =)

Om ni vill se en genomgång om hur man använder produkterna så finns det längre bak i arkivet under Juli!



Marielles Favoriter: INGLOT

2010-11-24 @ 00:09:23
Tänkte Introdusera en ny kategori! Marielles Favoriter!
Här tänkte jag lägga upp favorit produkter och favorit bilder och ALLT däremellan! =)

Tänkte börja favorit kategorin med att lista min absoluta favorit märken!

Ett av dessa är INGLOT!
Inglot är ett polskt makeupmärke som blivit allt mer uppmärksammat av sminknördar över hela världen!
Det som gör att INGLOT skiljer sig från andra märken är deras Freedom system! Tror aldrig att jag har haft så roligt när jag shoppat smink. Du plockar på dig en magnet bricka, och fyller den med allting du vill ha, ögonskuggor, rouge,concealers (allt du kan tänka dig) och när du är klar så lämnar du denna till expediten som gör det till en palett av ditt val! Självklart har de allting annat roligt som mascaror, 1000tals läppstift och nagellack och allt annat roligt i sminkväg!




 Jag ääälskar INGLOT!
Varför? Jo för att deras smink är välpigmenterat, riktigt stort urval och dessutom till riktigt bra priser!




 
Här har ni tre av mina favorit läppstift som är från just INGLOT! Dessa köpte jag i London på INGLOT affären i Westfield!



De är väldigt krämiga men förvånansvärt hållbara! Älskar alla tre! Men den jag använder mest till vardags är nummer 1 (längst tillvänster) Då den har en perfekt nude lips färg!

Sen så äääälskar jag deras pigment! Dessa två skiftar i färg!
Den första skiftar mellan blått,grönt och lila, vilket inte syns på bilden då den ser mer brun ut!
Och den andra skiftar mellan lime grönt och gul!



The Freedom system! Själv så har jag bara gjort två stycken ögonskuggs paletter, och jag älskar att man kan välja och blanda själv mellan deras underbara skuggor!

En liten och en stor palett! Och de var inte heller speciellt dyra! Tror jag betalade 10 pund för den lilla och runt 25 för den stora!



En bild på de flesta av mina produkter, har inte alla hemma så då tog jag bara bild på det jag hade hemma!




Som ni även kan se så har jag ett rouge och en Face Illuminating cream. Men jag orkade inte ta enskilda bilder på allt! ;)

Har hört rykten att INGLOT ommer till Stockhom iår! Någon som kan bekräfta det? Vore AWESOME! Detta är ett märke som jag rekommenderar varmt!



Bläääääääää

2010-11-23 @ 18:08:02
Min kat von D beställning gick inte att genomföra...FAN! Vill verkligen ha! Men allt var slutsålt.. bajsbajsbajs!
Nåja, hittade de på Ebay men har aldrig handlat där förut..så jag prövade att handla några strass stenar bara för att se om det funkar bra! Så om det verkar gå bra så ska jag försöka få tag på sakerna jag vill ha!

Ska nog också göra en fotografering på söndag, måste bara kolla så att jag är ledig(mitt minne är fortfarande på siesta) men jag tror jag är fri! :)

Snart kommer också omröstning nr 3 ut!

Bara ör att detta inlägg blev as tråkigt så bjuder jag på en bild från en av mina första fotograferingar!




Hår: Johanna Lindäck
Foto:Olivia Markström
makeup: Jag

Svar på läsarfråga:

2010-11-22 @ 16:15:25
Postat av: Sofia
Jag vill veta mera om London! Hur fick du jobb? Måste man ha en make utbildning? var det mkt konkurrans? Jättefinblogg förresten

Svar: Vad kul att du gillar min blogg :) Jag fick jobb i London genom tur och envishet. Jag använde mig av en sida: www.gumtree.com där många arbetsgivare lägger ut annonser. Därigenom fick jag mitt första jobb på Elite model agency som halvtids makeup artist. De hade en grupp av makeupartister som de använde sig av till sina plåtningar men de "lånade" också ut oss till Harrods, Harvey Nichols och Selfridges mm. jag var första stand in på Shu Uemura om nån blev sjuk!Tips! De har helt sjukt läckra lösögonfransar! ;)

Genom det fick jag kontakter och landade senare ett heltids jobb som makeupartist för New <id cosmetics på Debenhams Oxford street. Där jobbade vi med makeovers och försäljning och efter bara 3 veckor blev jag tillfrågad/befodrad till Assistant Manager. Detta stickte lite i ögonen på de äldre makeup artisterna som jobbat där i 5 år..så på ett managers möte för Debehmans träffade jag Smashbox Counter Manager, och hon frågade om jag inte ville komma och jobba för dem istället. Vilket jag ville för jag älskar Smashbox! :)

Så på den vägen var det, och ja det är väldigt bra att ha en makeup utbildning, att ha ett diplom att visa upp.
Jag känner dock makeup artister som är outbildade, men de fick jobben endast genom superbra kontakter!
Och JA JA JA, konkurransen är stenhård, på EN dag på Smashbox kunde jag personligen, i handen få 10 cv:n
och då kan ni tänka er hur många som även mailas in. Så det gäller att ha ett syggt och bra CV som sticker ut, för annars kollar dom inte ens på det!

Så om du funerar på London är de bästa tipsen: Personlihet, Bra unikt CV och skylta med att du är Svensk! Engelsmän älskar oss svenskar! ;)



Jag och Khani framför vår Smashbox Counter

Belief makes things true

2010-11-21 @ 19:36:24



Detta var vad jag gjorde igår..

2010-11-20 @ 15:10:34


Modell:Caroline Sundström
Makeup & Foto: Jag

Vinnare av omröstning nr 2!

2010-11-19 @ 19:55:39





Nr 4! Visst är hon superfin? =)

Jag kommer tyvärr att vara lite inaktiv så...

2010-11-18 @ 14:50:15


Vi kör en typ av frågestund! Ni får skriva och fråga om saker ni vill veta och vad ni vill se mer av i bloggen! Tips på produkter? Rescensioner? Mer sminkningar? London? You name it! Så skriv en kommentar och lämna din fråga så återkommer jag med alla svar om någon dag! :)





Fastän jag är förkyld..

2010-11-17 @ 14:36:47
så ger jag er en dagens makeup.. :)





Jag har anänt skuggor från SLEEK cosmetics, ett märke jag köpte i London. Går inte att få tag på här dock!
Men Det är en orange-rosa ögonskugga, en aprikos och en brun! Ingen foundation utan bara min tinted moisturixer och min Bronzer från New <id cosmetics! Och lite läppbalsam.

Idag var jag..

2010-11-16 @ 23:40:25

Lila i både hår och smink! Det blev inget avancerat, är fortfarande väldigt förkyld och jag tycker inte om att sminka mig då.. Men blev intervjuad för vår lokal tidning idag. Intervjun kommer nästa fredag =)


Lägger upp ett gammalt inlägg som kan komma till hands! Färg guide!

2010-11-16 @ 18:27:07
Jag tänkte förklara och visa det här med kontrast färger, så att ni enklare kan ta ut vilken färg som förstärker dina ögon, och även förklara lite om vilka färger som täcker varandra, så att man på bästa sätt kan täcka tex, röda finnar och blåa ringar under ögonen.







Grundfärger Rött, blått och gult är våra grundfärger, och dessa kan man inte blanda andra färger och få fram, de är rena.

Blandfärger Blandar man grundfärgerna får man fram grönt, orange och lila.


Ögon:


Om man tittar på färgcirkeln så är kontrastfärgen den färg som ligger mitt emot varandra.
Har du tex. gröna ögon är det rött/lila som framhäver dem bäst, men lägger du rött och grönt tillsammans kommer dessa färger att ta ut varandra och bli brunaktiga. Så med ett färghjul kan man förvandla sina ögon ganska mycket.

Gröna ögon- rött (Bronze, brunt,rosa,rött,lila)
Blåa ögon- orange ( Guld, bronze, brunt)
Bruna ögon- grönt, blått, lila

Bruna ögon kan dra åt gult, grönt eller rött, eller kanske en blandning? Titta på dina ögon så ser du vilken färg dem drar åt, och på så vis använda rätt färg!



Hy:


Det finns ett enkelt sätt att räkna ut detta också med hjälp av grundfärgerna(gult, blått och rött)
Har du t.ex. ringar under ögonen/blått så tar du de två andra grundfärgerna och blandar = orange
Vill du dölja en finne/röd tar du de två andra grundfärgerna och blandar = grönt
Har du gulgröna toner i din hud tar du de två andra grundfärgerna och blandar = violett
Men även om orange är det ultimata för att täcka blått så täcker även röd aktiga toner bra.
Och samma med rött så är gult bra att täcka med också. Så man ka blanda sig fram och lära sig mycket av ett färghjul.


Fick precis en bild på emelie..

2010-11-15 @ 13:30:49


..och hon blev jättefin!

I Cant go on, I will go on

2010-11-14 @ 23:34:29


Här är en första bid från Fotograferingen igår.
Olivia Marsktröm har fotat och Emelie stått modell.
Vackert va?

Kat von D för Sephora

2010-11-14 @ 22:30:22
Har just gjort en beställning från Sephora med min kompis i Spanien. Kat von D´s kollektion för Sephora!
Går endast att få tag på i deras renodlade butiker och jag tog mig bara till Sephora counter på ett varuhus! :(
Men allt går att lösa och nu hoppas jag bara att allt jag ville ha finns! Spännande att se kvaliten, har hört mycket bra om dessa!


Omröstning nr 2!

2010-11-13 @ 14:54:48
Eftersom jag behöver få min portfolio färdig ganska snart så tycker jag vi kör omröstning nr 2 på en gång!

Den här gången är det Felicia! Och samma som förra bilderna så är det Johanna Lindbäck somm stylat håret och Olivia Markström som har fotat!
 nr.1

nr.2
nr.3
nr.4

Så sätt igång att rösta ;)




Har precis sminkat Emelie..

2010-11-13 @ 13:53:12

..till en fotografering som jag ite kan vara med på! Jag har varit lite krasslig sen jag kom hem från Spanien!
Och jag kan innte riskera att smitta Olivia just nu. Men då löste det vi så att Emelie kom hit istället före också gjorde jag en jätte snygg soting i Svart och Lila!

Så när jag får bilderna så lägger jag upp dem här! =)

Hade också tänkt att ge er en läcker makeup idag som jag hade planerat - måste planera in mina makeuper nu så att jag kan fota i dagsljus. Det blir mörkt redan vid halv 3 här! Men tyvärr så har jag skadat mitt öga lite grann igår. Min kontaktlins hade torkatfast inne i ögat så jag fick nästan vålda ut den, så måste låta ögat vila =(


Men däremot kan vi dra vinnar bilden från fotograferingen med emelie nu!



Nr 5! =) Ganska enhälligt måste jag säga också!

Kommer upp en ny omröstning  eftermiddag!


Omröstning till min Portfolio

2010-11-10 @ 23:27:36
Har gjort en del plåtningar nu och har fått så många fina bilder från samma modell och fotografering att jag tänkte lägga upp alla bilder på en modell från samma fotografering och så får ni välja vilken ni tycker var finast! Låter det okej? Jag har mina favoriter. Men jag skulle tycka det var kul om ALLA som läser lägger en kommentar och säger vilken ni tycker var finast! Nu när mitt läsar antal gått upp så mycket så tycker jag det skulle vara kul att visa alla bilder jag gjort, och inte bara en från varje modell! Sminket är ju detsamma, men tycker det är kul med andra åsikter än mina när det gäller vilken bild jag ska välja till Portfolion!

Första omröstningen gäller bilderna på Emelie från min första fotografering med Olivia Markström och Johanna Lindbäck som hårstylist.
Emelie är en återkommande modell som jag använder mig av för hennes ansikte är gudomligt att sminka!

 Nr.1

 Nr.2


 Nr.3

Nr.4

 

Nr.5


Så! Lägg in en kommentar på vilket ummer ni tycker jag ska ha i min portfolio!
Lägger upp resultatet senare i veckan!

Puss på er!

Räddaren i nöden!?

2010-11-10 @ 23:03:44



Idag så gick min mamma och köpte Kerastase p min begäran då jag hörde att en salong tagit in dessa!
Ville själv inte gå ut då jag lider av världens fetaste förkylning. Kroppen kom i chock när jag kom ut på arlanda!! haha, nejdå, men tror inte att det hjälpte att stå i leggings och kofta i 2 minus i väntan på bussen till hotellet!

Iaf så var mitt hår ett rent helvete. Jag hade okstavligt talat stora tovor av hår bak i nacken!
Trodde aldrig mitt hår skulle gå att rdda efter nästan 3 månader i sol,saltvatten och klor.
Har använt bra shampoo och balsam i spanien, men även deras badrums vatten är klorerat, och det förbättrar inte läget.

Men wow måste jag säga! Riktigt bra, tovorna (toverna?) är borta och håret känns mjukt och lent igen!
Kostar skjortan, men det skulle även en peruk göra om jag tappade allt hår!

Where there is love, I´ll be there

2010-11-10 @ 22:54:28
     

Modeller: Jag själv och Emelie
Makeup: Jag
Foto: Olivia Markström!

En gammal bild sedan förra vintern då jag fortfarande bara var halvutbildad och dessutom rödhårig!
Tänkte köra en serie med gamla bilder som jag vill visa upp! Before London Pics!

Dessutom är det en hyllning till världens bästa fotograf, Olivia Markström. Som just nu är en stor förbild för mig för hon är så stark! Hennes blogg: www.Lucesolare.blogg.se


You miss me?

2010-11-10 @ 13:57:21
                          


Nu är jag hemma igen, men med världens förkylning och magförgiftning! Ät aldrig på burger king på flygplatsen i laspalmas! Som tur var hann jag hem till Sverige innan det slog i på riktigt!

Och hur fan ska jag överleva? Det e ju kallt! 10 minus.. jag for ifrån 25 plus.. ajaj!

Några nya sminkngar kommer och även nya forograferinga ska göras! =) är hemma i en och en halv månad nu..
Men allt får komma när jag blivit frisk igen! =)


Una muy Guapa Chica en Cadiz

2010-11-02 @ 22:27:00


Modell Fredrika Arnhelm


lucesolare

RSS 2.0