Kvällens makeup- I had a dream, a song to sing

2010-09-29 @ 23:20:05


PUSS PÅ ER!


Ikväll har vi sett fotboll! Barcelona! Det har varit demonstrationer i hela spanien så allt har typ varit stängt, och hade nån öppet så fick dom ha det i hemlighet. Så man fick typ knacka på så släppte dom in en på barerna.

Igår solade och badade vi och lyssnade på gitarr på stranden, sen drack vi goda drinkar och idag var vi bakfulla!


Almost famous

2010-09-28 @ 19:31:34


Lousie Sundström

En till fin bild på sminkningen jag gjorde på Louise. Men här får ni även se andra ögat! :)

Pusskrig!

2010-09-28 @ 19:23:07
                                   

Efter jag gjorde inlägget om röda läppar så fick jag för mig att väcka min älskling! Vilket resulterade i pusskrig!
Jag tror jag vann om man dömmer efter flest puss märken ;)

So if you love me let me go, run away before I know

2010-09-26 @ 21:09:22


Modell: Caoline Sundström

Tips för röda läppar!

2010-09-26 @ 14:29:11

Läppstift har en förmåga att "blöda", vilket innebär att de rinner ut utanför läppen. Röda läpstift syns dessutom så tydligt när det runnit.
För att undvika detta brukar jag ta läppennan Russian från makeup store.
Jag målar över hella läpparna för att få bästa resultat.
För att få så bra linje runt amorbågen som möjligt, gör lite i taget. Försök inte ta hela läppen i ett svep, det är dömt att misslyckas.
Efter amorbågen så fyller jag i resten av läpparna. Makeup stores pennor är extra bra, för dom är ganska hårda, vilket gör dem både hållbara och lätta att måla med!

När läppennan är klar så brukar jag ta ett läppglans över. Jag använder Makeup stores Star lips Casablanca Voila! Röda läppar UTAN läppstift.
Självklart kan du sätta läppstift ovanpå läppennan, men kom ihåg att ha en nyans mycket nära läppennans färg.



                              


VILL HA!!!

2010-09-26 @ 12:52:14
                                     
                                        TEMPTU AIRbrush Makeup

OMG! Vad jag vill ha den här! Det är AIR brush för hemmabruk! AIR brush är vad de använder på modevisningaar för att få en snygg jämn foundation SNABBT! Backstage på en modevisning har man inte tid med att lägga en perfekt foundation med pensel eller en svamp! Det enda dåliga med denna är att den kostar över 2000 kronor, och då ingår inga ampuller med foundation färger heller..Men jag skulle vara så lycklig om jag hade den här! Den finns på Sephora och kostar som sagt runt 2000 kronor.

Igår kväll

2010-09-25 @ 12:28:19
            


Var vi ute med ett annat svenskt par, vi var ute på en liten bar runda, som bara skulle vara en kort kväll, eftersom vi alla skulle upp tidigt imorgon! Klockan 3-halv 4 började vi stapla hemåt! Men vi hade himla trevligt!
Som ni ser på bilden hade Gustaf och Micke hittat sin favorit dricka! =) Nu ska vi se om det går nå tåg mot Jerez, haha, får se om vi är för bakis för att faktiskt åka!

Hur kvinnor från olika länder sminkar sig

2010-09-24 @ 18:46:18
Okej, det här är inte ett inlägg som är avsett att dra ALLA över en kamm. Det är bara observationer som jag har gjort i Sverige,London och Spanien. Lite för att jämföra hur kanske olika kulturer sminkar sig, eller skillnader på länder?

Svenskar har ofta mottot Less is more. Den typiska makeupen som jag oftast ser är foundation,mascara och ofta en ljus brun/beige ögonskugga. Ibland lite, lite rouge! Personligen så tycker jag att den beige ögonskuggan sällan är särkilt smickrande, utan mest tråkig. Jag tycker hellre man ska satsa på en lite varmare nötbrun färg, och matha rouget lite. Speciellt nu till hösten så ger det en väldigt varm och mysig look! Sen så vill jag hylla svenskar för trenden med rött läppstift, måste säga att vi skandinavier med vår bleka hy bär upp det röda läppstiftet supersnyggt! Och många har fattat det också! Kör på en svagare ögon makeup och röda sexiga läppar!

London bor- haha, det e svårt att säga att London bor är engelsmän, för det är väldigt många etniska grupper som bor där. Men jag ska skriva om vad jag såg mest genom jobbet! London bor VÅGAR mycket mer, men det e inte så konstigt, man är så anonym, och alla ser olika ut och ingen bryr sig om hur nån annan ser ut! Men en sak som jag såg hos de typiska "engelska kvinnorna" var rouget! Ni vet det här streck rouget som går som ett väldigt markerat streck nästan upp till örat! Oftast ganska röd/rosa också! Detta är en sak som jag personligen avskyr! Men smaken är som baken och jag ska inte döma! Men nåt positivt med London bor generellt är att de gärna har lite färg på ögonen! Grönt och mörkbrun såg jag mycket av då jag jobbade där. Många som bor i London gillar  "trender" och följer även smink trender och vill gärna ha ett "smokey eye", det var nog den vanligaste konsultationen som vi makeup artister fick göra! Inte mig emot, ett snyggt smokey eye kan vara sjuukt snyggt!
Sen så gilar jag deras attityd mot makeu, om jag hade på mig en orange makeu med röda toner skuggat i den, så kunde en kvinna på 50 plus säga, Pröva din makeup på mig! Och den attityden var väldigt vanlig generellt hos kunderna i London!

Sen så såg jag ju mycket turister och en grupp kvinnor som verkligen utmärker sig är Arabiska kvinnor!
Varför? Jo för att de verkligen ÄLSKAR sin eye liner och kajal. SvartSvartSvart ska den vara, och dem frågade alla counters efter den svartaste och mest hållbara pennan. För de använder inte bara eyelinern till sina ögon, utan även sin ögonbryn, som dom målar väldigt kantiga och ganska långa! Jag måste säga att ibland så såg man en riktigt vacker arabisk kvinna, som uppenbarligen hade mycket pengar, och som hade målat sina ögon så att man inte kunde sluta titta på dem. Så otroligt intensiva och vackra ögon är svårt att hitta i nån annan kultur!
Sen om dom var från tex. Dubai och hade mycket pengar så kunde dom köpa runt 50 eyeliners av samma om de gillade produkten! Dröm kunden var alltid de arabiska kvinnorna! Haha, dom kunde köpa för 1000 pund på 10 minuter! Och oftast sa dom bara jag tar 1 av alla produkter du har!

I Spanien måste jag säga att det är mycket läppstift! Mycket rödabruna toner! Kvinnorna här passar väldigt bra i det genom sin solbända hy! MEN och detta är ett stort men, det är vanligt med en super mörk läpp penna till ett ljusare läpstift. Och det är inte smickrande för nån, ser väldigt konstigt ut! MEN, och detta är ett litet men ;)
Så fanns det en trend bland makeup artister i London som var en mörkare läpp penna och lite ljusare läppstift.
Men då var färgerna väldigt matchande och läppen var otroligt snyggt målad, inte alls som den vanliga "svarta läpp pennan runt hela munnen och ljust läppstift i mitten" Jag älskade dessa läppar och försökte ofta själv, men gud vad det är svårt att få till det så att det blir läckert och inte bara "trashigt"! Jag lyckades vissa gånger, men misslyckades ännu fler! Ofta så brukade en kollega göra detta på mig, och hon var verkligen super duktig! De makeup artister som hade såhär var verkligen några av de bästa! Sen så till dessa läppar var det oftast bara en stark eyeliner och mycket mascara! En liten twist på 50 talets makeup! Oj, vad jag hamnar ur spår, haha back on track! Spanien borna har mycket läppstift och mycket mascara, tror inte så många använder foundation av 2 anledningar: 1 Deras hy är så otroligt fin, att de behöver den inte. 2 att värmen bara smälter bort den!
Jag själv känner hur jag absolut inte vill ha foundation, inte heller när man går ut på kvällen! Bland de lite äldre kvinnorna är det ganska ofta more is best! ;) Men friskt vågat är iaf hälften vunnet! eller hur?=)





Im surrounded by sounds.

2010-09-23 @ 19:55:34


Modeller: Johanna och Kiefer
Foto:Olivia Markström

Idag fungerar inte internet i lägenheten! :( Fuckelifuck!
Så jag sitter på plaza de mina som har gratis wifi utomhus. Det e molnigt idag, men runt 25 grader nu runt 8!

I helgen så ska vi förmodligen åka till nån annan stad igen, det e så mysigt att åka runt i spaniens alla "muy antigua" städer. Jag är sugen på Jerez, för där finns SEPHORA :) Har inte köpt nå smink på nästan 4 veckor. Börjar på abstinens. Sen så är ju Sephora helt sjukt bra! Ska lägga upp en lista på saker jag vill ha därifrån imorgon!

Fick en kommentar om tips på läppstift och läppglans. Ska gräva djupare i det ;) Jag kan ju visa lite tips och trix jag lärde mig ifrån London, fast måste dock köpa mer läppstift först!! Tog med alldeles för lite, bara runt 5-6. Var u tvungen att res lätt! Haha, måste nog visa vad min version av resa "lätt" är ;)
Ber om ursäkt för dålig uppdatering om dagens makeup. Svårt att sminka sig när man badar varje dag!
Men ska skärpa mig!

Hoppas ni har dedt bra hemma i sverige! Här har vi det bra, myser och solar och badar!
Återkommer inom kort!

Hasta Luego!


Hopp!

2010-09-21 @ 17:35:31




Ibland blir det för ljust, så bilderna blir inte så bra! Men det får duga!

Idag har vi legat på klippor och hoppat från slott/fort broar! :)

Tack!

2010-09-20 @ 13:57:48
Vill bara säga tack för många fina kommentarer, ni anar inte hur mycket det värmer!
Speciellt när gamla vänner gör sig påminda igen, då blir man glad! =)

Det har varit en jobbig vecka då min kära farfar dog i cancer förra fredagen. Jobbigt att vara ifrån sin familj när sånt händer..
Och vad som är ännu jobbigare är att jag inte kan åka hem till hans begravning.
Jag vet att jag kan, och jag vill, men jag vet att han inte skulle vilja att jag for hem från spanien och missade allt i skolan. Cadiz ligger på ett komplicerat ställe, så det tar ett tag att ta sig hem, det är inget man gör på bara en helg.

Så tack för alla fina kommentarer. Dom gör mig lite gladare! =)




Marielle tipsar

2010-09-19 @ 12:46:03


Nu när jag bor i Spanien så orkar jag aldrig använda foundation, det känns alldeles för tjockt i värmen och i slutändan rinner den bara av och blir flammig när det är 30 grader varmt. Men då använder jag Smashbox Sheer Focus istället, som är en moisturizer(vanlig hudkräm) som har färg i sig, vilket gör att den jämnar ut din hud ton istället för att täcka den som en foundation. Den innehåller ingen olja, men har SPF 15 i sig, vilket jag tycker är jätte bra! Älskar den verkligen, och när jag jobbade i Londdon så sålde vi massor av den!

Bor man inte i stockholm så säljer utvalda kicks butiker Smashbox, eller så kan man nog beställa den på kicks nya webb butik!


Love the way you lie

2010-09-18 @ 20:12:01

Gårdagens makeup

2010-09-18 @ 12:30:34


Ena bilden i bakljus och den andra i framljus! Därför syns makeupen så olika mycket!

Igår gik jag och micke ut och åt på en jättemysig restaurang och sen gick vi till en bar för drinkar!
mysigt! =)


Bilder från gibraltar

2010-09-17 @ 16:38:15
         

De här bilderna är från Gibraltar! Vi gjorde en dags utflykt till ett berg där det lever vilda aor!

De var väldigt tama, och hoppade gärna upp på axeln om man gav dem nåt att äta!




apan till vänster hade jag dragkamp om bröd med, har det på film. Men internet e så segt att jag aldrig kan få upp den!

Gibraltar ligger ca 2 timmar bort från cadiz och är en engelsk koloni, så det var skönt med lite engelska! =)

Bild kvaliten är jättedålig, jag använder en digital kamera istället för min system kamera som blev stulen. Och ljuset är riktigt dåligt på de flesta bilder!



                                                                                                    




Spanien

2010-09-17 @ 16:34:40

Tar sjukt lång tid att lägga upp bilder!

Men jag hoppas ni har det bra hemma i sverige! Tänkte sätta mig och sminka mig lite, för skojs skull!
Det e lite molnigt idag så då behöver jag inte ha dligt samvete!

Kraam!

Inga bilder

2010-09-16 @ 14:02:01

Caroline och Sara


Jag har tagit en massa fina bilder här i Cadiz, men kan inte ladda up dem?:O Seegt internet, kan bero på att vi snor av nån grannes wifi! ;P

Jag har bilder på sminkningar,apor,palmer,hav m.m! Vill ju visa! Ska se om det går att lösa senare!




Burning desire

2010-09-13 @ 13:11:48

modell: Emelie Fridström

Lonely eyes

2010-09-09 @ 21:35:12


modell: Sara Ölund

Espana

2010-09-07 @ 13:02:57
ar nu i spanien, har inget internet just nu sa sitter pa skolan. Lite dalig start, kameran stulen och ingen pa skolan pratar engelska. Hur ska man lara sig spanska nar man inte forstar spanska, och lararna BARA pratar spanska?

Aja, det loser sig! Positiva ar att staden ar vacker som fan, och det ar varmt! Milslanga strander och turkost vatten!

Hoppas alla dar hemma har det bra.

Hasta luego


Flugjägaren

2010-09-03 @ 11:44:58


Såg at bilden på jessica bara blev halv! Så här är den igen! Visst ser hon ut som en fågel unge?:)

Inatt har jag tagit jägar examen! Har jagat en fet fluga som inte lät mig sova, jag provade allt! Men tillslut hämtade jag hårsprayet! Hade nån sett mej hade dom trott jag var galn! Stod i sängen och jagade den jäveln! Men jag vann! Han dog! Nu e jag stolt, men dock otroligt trött, jakten tog två timmar!

Ive got you!

2010-09-03 @ 11:40:04


3 år idag! Jag älskar dig!

My light is always on

2010-09-02 @ 23:48:38

Modell:Jessica Wiking

Spanien Cadiz

2010-09-02 @ 23:44:13


Hit åker jag imorgon, på min tre års dag med min Michael! Ett nytt äventyr! =)



Och de här två kommer jag sakna. Jag älskar er =)
även de här två.. ;)


Åker som sagt till spanien ett tag, ska plugga spanska och dansa salsa. Försöka stanna kvar där ett tag okcså. Just nu är inte Sverige något för mig, alldeles för kallt börjar det bli! :)

Var dig själv, alla andra är redan upptagna

2010-09-01 @ 16:26:55
Så, min blogg blev hackad idag, det blev även min mail och mitt facebook konto.
Inte för att det spelar så stor roll, facebook krev ett meddelandde till mig om att någon från en ovanlig ip adress från finland loggat in på mitt konto,och frågade om jag ville återuppta mitt konto och anmäla ip adressen.
Klickade på ja, och så var det klart. Eloge till facebook måste jag säga, för att det gick snabbt och smidigt och att de skrev vartifrån ip adressen var.
Sen så var även min blogg bort tagen, vilket bara var ett telefonsamtal bort så var det fixat, och dom sa också att ip adressen var från finland och frågade om jag ville anmäla?

Hmm.. så vem är det nu som bor i Finland? Och vad kan denna person vilja mina konton?

Jo en tjej som heter Bettina, som jag bodde med i London, en tjej som vill bli makeup artist och som jag försökte hjälpa genom att fixa jobb åt henne, tyvärr så sabbade hon både jobb och vår vänskap när hon träffad en psykopat som började hjärntvätta henne. Denna man hotade även med att döda mig och min pojkvän.

Jag gissar att hon ville åt mina kontakter som jag har i London, och mina makeup bilder.
För tyvärr så använder hon mitt CV när hon söker jobb som makeup artist i London just nu. För själv har hon ingen erfarenhet.
Vilket jag fick reda på av mina förra manager i London, då hon sökt jobb till samma företag som jag jobbade för.
Jag konfronterade henne via mejl, och sen så var mina konton hackade. Jag vet inte hur hon lyckades, men bryr mig inte heller. För det är inte mig det är mest synd om, jag vet att när jag får ett jobb att jag fick det för mina prestationer och hur jag presenterar mig själv.
Lite smickrande är det ju att nån vill vara mig, men tyvärr är jag redan upptagen!

Vill bara säga att alla in bilder är 100 % mina, och skulle dom dyka upp på nåt annat håll så låt mig gärna veta det!



Rainbow lights

2010-09-01 @ 16:08:11




Idag har det varit soligt och regnat samtidigt, så jag blev inspirerad av en vacker regnbåge idag!
Hoppas alla har en bra dag!


The heart never lies

2010-09-01 @ 16:04:06

Modell:Louise Sundström


lucesolare

RSS 2.0